Anti-discriminatiebeleid

Een inclusieve werkplek waar gelijke kansen centraal staan.

Bij SkyHire staan gelijke kansen voorop. Als uitzendbureau vinden we het belangrijk dat iedereen onze werkwijze kent. Ons anti-discriminatiebeleid zit dan ook sinds onze oprichting in 2017 verworven in ons DNA. Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft bij het vinden en behouden van een baan.

SkyHire is een dynamisch uitzendbureau dat actief is op de internationale luchthaven Schiphol en in de logistieke sector. Wij begrijpen dat diversiteit en inclusie essentieel zijn voor een succesvolle werkomgeving. Daarom maken we geen onderscheid op basis van leeftijd, seksuele geaardheid, etniciteit, huwelijkse staat, religie, geloofsovertuiging, gender, politieke voorkeur, nationaliteit, beperking of chronische aandoening, type arbeidsovereenkomst (vast of tijdelijk), arbeidsuren (voltijd of deeltijd) of enige andere niet-relevante factor.

Bij SkyHire hanteren we een beleid waarbij we ons ervan bewust zijn dat discriminatie een maatschappelijk probleem is dat aandacht en inzet vergt. Onze medewerkers worden gesteund om niet mee te werken aan discriminerende verzoeken en om discriminatie aan te kaarten. We creëren een werkomgeving waarin medewerkers vrij zijn om eventuele misstanden aan te melden en waarin tegenstrijdige belangen altijd bespreekbaar zijn.

We stimuleren goed voorbeeldgedrag, niet alleen binnen onze organisatie, maar ook in onze samenwerking met opdrachtgevers en andere betrokkenen. Bij aanvragen zijn wij alert en handelen we proactief naar (potentiële) opdrachtgevers. Onze vacatureteksten worden gecontroleerd op mogelijk discriminerende teksten.

Wij zijn voortdurend in beweging om ons beleid te evalueren en aan te passen, zodat discriminatie wordt voorkomen. We blijven onze medewerkers trainen, zodat zij onze boodschap kunnen uitdragen. Daarnaast zorgen we dat nieuwe medewerkers getraind worden op het herkennen van discriminatie.

Bij SkyHire hanteren we een zero-tolerance beleid op het gebied van discriminatie. We stimuleren dan ook het actief melden en aankaarten van discriminatie. Loop jij tijdens jouw werkzaamheden via ons aan tegen discriminatie? Meld dit dan bij jouw contactpersoon. We nemen je melding serieus en verbinden je aan de vertrouwenspersoon binnen onze organisatie.

De vertrouwenspersoon is beschikbaar voor vragen en klachten met betrekking tot discriminatie. Klachten worden objectief behandeld. Na een goed gesprek waarin je je klacht uitlegt, onderzoeken we je klacht en benaderen we (in overleg met jou) de relevante betrokkene(n) of organisatie. Samen met jou bespreken we de gewenste oplossing.

Wil je liever direct bij een van onze vertrouwenspersonen een melding maken? Dat kan. Mail je melding naar: vertrouwenspersoon@skyhire.nl.

Bij SkyHire zijn we vastberaden om een inclusieve en gelijke werkomgeving te creëren. We streven ernaar om discriminatie te voorkomen en gelijke kansen te bieden aan iedere medewerker en sollicitant.

Voor het laats bijgewerkt op:
7/12/2021